• +30 210 5320973
  • xristina.galanopoulou@yahoo.gr
  • Πύλου & Φυλής 1, 12462 - Χαϊδάρι

Αντιοξειδωτικά: ποια είναι και σε ποιές τροφές θα τα βρούμε;

Στον ανθρώπινο οργανισμό εκτελείται μία φυσιολογική διαδικασία η οποία ονομάζεται οξείδωση.

Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται ελεύθερες ρίζες οι οποίες χαρακτηρίζονται από 2 αντίθετες δράσεις: από τη μία προστατεύουν τον οργανισμό από ιούς, παράσιτα και μικρόβια, ενώ από την άλλη μεταλλάσσουν το DNA, καταστρέφουν υγιή κύτταρα, προκαλούν βλάβες στις πρωτεΐνες και στα λιπίδια των κυττάρων.

Η διαταραχή στη ισορροπία μεταξύ ελεύθερων ριζών και αντιοξειδωτικών προκαλεί βιολογικές βλάβες κατά μία διαδικασία γνωστή ως «οξειδωτικό στρες».

Οι υψηλές συγκεντρώσεις ελεύθερων ριζών στα κύτταρα προκαλούν βλάβες και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε καρκίνο.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά στοιχεία μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, δρουν σε βάθος και συντελούν στην διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος σε όλα του τα στρώματα με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να μιλάμε για φυσική αντιγήρανση.

By admin

You can check also

Have no product in the cart!
this demo you can't delect